Smart IT solutions to drive your automotive business

 

Autoconnect WEBDIV: veelgestelde vragen

Aansluiten bij Autoconnect WEBDIV

Wie kan deze toepassing gebruiken?

Alle professionelen uit de automobiel en verzekeringssector: verzekeringmaatschappijen, -makelaars en -agenten, verhuurbedrijven, leasingmaatschappijen, autohandelaars, enz. kunnen voertuigen via het internet inschrijven. 
Particulieren kunnen hun voertuig nog niet zelf inschrijven via het internet, maar moeten een beroep doen op één van deze professionelen.    

Wat moet ik doen om Autoconnect WEBDIV te kunnen gebruiken?

Via de knop "Nieuwe gebruiker" op de Autoconnect WEBDIV website, vult u uw gegevens in en drukt u het contract af.
Onderteken het contract en de SEPA domiciliëring en stuur ons de documenten terug per e-mail (klik hier voor het e-mail adres) of per post. Na ontvangst van de documenten, activeren wij uw account en kunt u starten.

Hoe lang duurt het voor ik kan starten met inschrijven?

Wanneer uw contract en domiciliëring compleet zijn, en u stuurt ze ons binnen de kantooruren terug, dan kunnen wij meestal uw account nog dezelfde werkdag activeren. Wanneer u ons de documenten na kantoortijd terugstuurt, dan activeren wij uw account de volgende werkdag.

Wat is de contractduur?

Het contract loopt over een periode van 12 maanden van zodra uw account geactiveerd wordt, en wordt daarna automatisch verlengd. Echter, geen nood: wanneer u Autoconnect WEBDIV niet meer gebruikt, dan kost het u niets meer. In de maanden waarin u geen transacties uitvoert, wordt u niets gefactureerd.

Voertuigen inschrijven

Welke voertuigen kunnen worden ingeschreven via Autoconnect WEBDIV?

Alle soorten voertuigen (auto's, bestelwagens, motorfietsen, vrachtwagens, enz.) kunnen via deze toepassing worden ingeschreven.

Opgelet, deze aanvragen kunnen niet via WEBDIV:

Een tweedehands motorfiets
Een taxi of een huurvoertuig met chauffeur
Een oldtimer voertuig waarvoor men een 1-O... plaat wil bekomen
Een ingevoerd voertuig (douanevignet handmatig opgesteld)
Een voertuig dat een wijziging heeft ondergaan : aard, chassisnummer, datum van eerste ingebruikname, enz…
Meer informatie vindt u op de website van de D.I.V

Wanneer kan ik via Autoconnect WEBDIV inschrijven?

Online inschrijven is mogelijk op elk moment van de dag, alle dagen in de week. Het plaatnummer wordt onmiddellijk toegekend en de inschrijving wordt geregistreerd in de computer van de D.I.V.

Wanneer en hoe ontvang ik mijn nummerplaat?

Alle platen die worden besteld voor 17 u. op een werkdag, worden nog dezelfde dag met bpost verzonden, en worden in 98% van de gevallen de volgende werkdag geleverd.
Alle normale nummerplaten worden enkel nog via bpost verzonden. Er worden geen platen meer afgeleverd aan de loketten van de D.I.V.

Kan ik kiezen waar ik mijn nummerplaat laat afleveren?

Ja. U kunt zelf het adres bepalen waar de postbode uw plaat komt afleveren.

Moet het voertuig verzekerd zijn als ik het via Autoconnect WEBDIV inschrijf?

Jazeker! Het is niet toegelaten om onverzekerde voertuigen in te schrijven.

Als ik via het internet inschrijf, moet ik dan ook betalen aan de postbode?

Ja. De retributie van € 30 voor een nieuwe nummerplaat en € 26 voor een verandering van voertuig, is voor bpost en moet cash worden betaald aan de postbode bij de aflevering van de officiële plaat.

Moet ik toelating krijgen van de verzekeringsmaatschappij?

Om een inschrijving te kunnen afwerken in Autoconnect WEBDIV, dient u te beschikken over een mandaat van de verzekeringsmaatschappij waarbij het voertuig wordt verzekerd. Een mandaat kunt u via Autoconnect WEBDIV bij de maatschappij aanvragen. 
Wanneer u niet over een dergelijk mandaat beschikt, dan kunt u wél de invoer doen van de inschrijvingsaanvraag, maar dient u de aanvraag door te sturen aan bijvoorbeeld een makelaar die wél een mandaat van de betreffende maatschappij heeft.

Andere diensten

Kan ik ook de voorste nummerplaat (duplicaat) bestellen via Autoconnect WEBDIV?

Uiteraard!
Zoals u wellicht weet, levert de overheid enkel de achterste, officiële nummerplaat af, en moet u zelf zorgen voor een voorste nummerplaat. De voorste nummerplaten kunt u eenvoudig, snel en goedkoop ook in Autoconnect WEBDIV bestellen.
Onze voorste nummerplaten zijn van dezelfde onberispelijke kwaliteit als de officiële plaat, en worden gelijktijdig aan huis geleverd. U hoeft er dus de deur niet voor uit.

Wanneer wordt de voorste nummerplaat geleverd? Komt ze tegelijk met de officiële?

Meestal wel. Ook de voorste nummerplaten die tot 17u worden besteld op een werkdag, worden dezelfde dag nog geproduceerd en verzonden met bpost, net zoals de officiële plaat. In 98% van de gevallen worden beide platen de volgende werkdag geleverd.

Wanneer u een voorste plaat en eventueel bijkomende producten bestelt met betaling aan de postbode (COD = cash on delivery), dan zal de postbode het pakket tegen betaling aan de bestemmeling aanbieden.

Optie betaalmethode: Cash on Delivery

Prijzen

Hoeveel kost aansluiten bij Autoconnect WEBDIV?

Wanneer u start met het gebruik van Autoconnect WEBDIV, betaalt u eenmalig een activatie, afhankelijk van het pakket dat u kiest:

WEBDIV BASIC: € 50
WEBDIV PRO: € 75
WEBDIV GROUP: € 250
WEBDIV BULK: € 1250 

De vermelde prijzen zijn exclusief BTW.

Hoeveel kost het gebruik van Autoconnect WEBDIV?

Er zijn geen maandelijkse of jaarlijkse abonnementskosten. U betaalt slechts voor de geslaagde inschrijvingen per maand:

Inschrijving 1 tot 100: 1,10 EUR
Inschrijving 101 tot 250: 0,80 EUR
Inschrijving 251 tot 1000: 0,70 EUR
Inschrijvingen boven 1001: 0,60 EUR

In de maanden waarin verbruik werd opgetekend, wordt een factuur opgesteld en een administratieve kost aangerekend van € 3,75.

Hoe gebeurt de facturatie en de betaling?

Aan het begin van iedere maand wordt een factuur aangemaakt over het verbruik van de vorige maand. Facturen worden per e-mail verstuurd.
De betaling via een SEPA Direct Debit domiciliëring is verplicht.

Ondersteuning

Hoe en wanneer kan ik hulp krijgen als ik vragen heb?

Onze servicedesk staat ter beschikking iedere werkdag tussen 9.00 u. en 17.00 u (vrijdag tot 16:00 u) per telefoon (03/210.07.70) of per e-mail (klik hier voor het e-mail adres).