Smart IT solutions to drive your automotive business

Autoconnect WEBDIV: Voertuigen online inschrijven

Nieuwe of tweedehandse voertuigen online inschrijven: Eenvoudig met Autoconnect WEBDIV

Elk motorvoertuig moet ingeschreven worden bij de D.I.V. alvorens het op de openbare weg mag rijden. Dit gebeurt aan de hand van het roze formulier, waarbij zeer zorgvuldig en foutloos tewerk gegaan moet worden. Ook het verlengen van de geldigheidsduur van commerciële nummerplaten kent een heuse administratieve rompslomp. De digitalisering van deze inschrijvingsprocessen maakt het online inschrijven of verlengen van nummerplaten mogelijk waarbij de gegevens onmiddellijk geverifieerd worden door de D.I.V.

Vandaag wordt onze WEBDIV-platform door meer dan 7500 gebruikers  gebruikt. Daarenboven zijn via deze weg al meer dan één miljoen voertuigen ingeschreven.

Functionaliteiten

 • Online aanvragen van een nummerplaat voor nieuwe en tweedehandsvoertuigen
 • Bestaande nummerplaten overdragen naar een nieuw voertuig
 • Aanvragen van een voorste nummerplaat met identieke bouwkwaliteit als de officiële D.I.V-nummerplaat
 • Raadplegen van reeds ingeschreven voertuigen.
 • Controleren van voertuiggegevens
 • Toegang tot andere data-services

De achterste en voorste nummerplaat in één: alleen met Autoconnect

Unieke kwaliteit

Via Autoconnect WEBDIV kan u samen met de officiële plaat ook meteen een duplicaat laten produceren. Deze is uiteraard gemaakt met exact de zelfde materialen als de officiële nummerplaat en deze kwaliteit is nergens anders te verkrijgen.

Dit zijn de kenmerken van een officiële D.I.V-nummerplaat:

 • De nummerplaat bestaat in zijn geheel uit slechts één onderdeel: De lettercombinatie is machinaal met 50 ton geperst door een hoogwaardig alumiumplaat
 • Nadien worden de platen geverfd met een uniek reflecterende kleurvaste inkt. Ze worden dan UV gedroogd, vernist en dan gebakken in een oven. 
 • Alle nummerplaten gaan individueel door een automatische integriteitscontrole. Bij de kleinste afwijking wordt de nummerplaat opnieuw gemaakt.
 • Dankzij het uniek productieprocédé, hebben de platen met succes intensieve laboratoriumproeven ondergaan in een erkend en onafhankelijk laboratorium.
  Ze doorstonden probleemloos een aantal labo-tests: slijtageweerstandstest tegen zand, tegen water, tegen benzine en tegen zoutnevel.

Tijdswinst

Alle platen die worden besteld voor 17 u. op een werkdag, worden nog dezelfde dag met bpost verzonden, en worden in 98% van de gevallen de volgende werkdag geleverd.

Garantie

Doordat de duplicaten gemaakt worden door de officiële toeleverancier van de D.I.V-kentekens, zijn deze nummerplaten 100% conform met de wetgeving en hebben een garantie van 5 jaar.

 

Bent u particulier?

Klik hier om een makelaar te zoeken in uw buurt die aangesloten is via Autoconnect WEBDIV.

Bent u een verzekeringsagent?

Beschikt u al over een login of wilt u zich aansluiten? Klik hier.

Veel gestelde vragen

Klik hier